Derrick Williams blizu Bayerna

Njemački prvak blizu veikog pojačanja

Derrick Williams blizu Bayerna

Derrick Williams, svojevremeno drugi pick NBA drafta (2011) navodno je jako blizu dogovora s Bayernom iz Minhena, njemačkim prvakom. Prošlu sezonu završio je u Lakersima a dobar dio iste proveo je u kineskom Tianjinu zabijajući 20 poena po utakmici.

Williams je u NBA ligi nastupio u 429 utakmica s prosjekom od 8.9 poena i 4.4 skoka. Poslije Minnesotte koja ga je draftirala redom je igrao za Sacramento, New York, Miami, Cleveland, a proteklu sezonu je nosio i zlatno-ljubičasti dres Lakersa.

Najbolju sezonu proveo je u svojoj drugoj godini u NBA u dresu Timberwolvesa kada je zabijao 12 poena po utakmici, a ovaj 27-godišnjak nikada nije ostvario ono što se od njega očekivalo.

Kako god, ovaj košarkaš, ukoliko potpiše, bit će veliko pojačanje za Bayern i sigurno će donijeti napadačku dimenziju više za momčad Dejana Radonjića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi