Deset klubova iz njemačke BBL lige će sezonu završiti u istom gradu

Sljedeće sedmice će biti poznata lokacija

Deset klubova iz njemačke BBL lige će sezonu završiti u istom gradu

A. Čaušević

Rukovodstvo njemačke košarkaške BBL lige je potvrdilo kako je plan da se sezona završiti turnirem od 10 timova učesnika i to u istom gradu. 

Turnir će biti održan samo u slučaju da bude zagarantovano zdravlje igrača, trenera i ostalih uključenih u organizaciju susreta. Konačna lokacija će biti određena 4. maja.

Timovi će biti podijeljeni u dvije grupe od po pet ekipa. Nakon grupne faze igrat će se četvrtfinala, polufinala i finala. Turnir će trajati 3 sedmice.

Bayern Munich, MHP Riesen Ludwigsburg, Crailsheim, ALBA Berlin, Oldenburg, RASTA Vechta, Brose Bamberg, Göttingen, Ratiopharm Ulm i Fraport Skyliners su ekipe koje će nastupiti na turniru.

Ostali timovi iz BBL lige neće nastupiti jer su glasali protiv ovakvog scenarija. Takmičenje se treba održati do 30. juna. Važno je napomenuti da niko od timova neće ispasti u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi