Luda večer u Euroligi: Barca i Baskonia do preokreta nakon -17

Njemački timovi ispustili nemoguće u Španjolskoj

Luda večer u Euroligi: Barca i Baskonia do preokreta nakon -17

Košarkaši Baskonie večeras su nakon velike drame i preokreta savladali berlinsku Albu rezultatom 73:72. 

Domaći košarkaši su susret otpočeli u grču, vjerovatno opterećeni važnošću utakmice koja je za Baske bila praktički eliminacijska jer bi im eventualni poraz značio skoro sigurnu eliminaciju iz borbe za mjesto u 1/4 finalu. 

Imala je berlinska Alba sve u ovoj utakmici. I igru, sjajan šut, grogiranog protivnika i +17 krajem trećeg perioda, no ni to im nije bilo dovoljno da slave u Vitoriji. Baskonia je otvorila s 9:0 posljednji period, te su za samo 3 minute došli i do izjednačenja. No tada Nijemci idu opet na +6 i izgledalo je da je trud domaćeg tima bio uzaludan. No s tim se nije slagao Matt Janning koji je sudjelovao s 5 poena u povratničkoj seriji Baskonie. Na -2 i samo 3 sekunde do kraja sjajni Janning zabio je trojku za +1. Ni tu nije bio kraj ludilu, Alba je odigrala odličnu akciju iz auta, Sikma je ostao na ziceru, no ukazao se Shengelia koji je blokirao njegov šut i slavlje je moglo početi. 

Shengelia je bio najbolji kod Baskonie s 24 poena, Christon je ubacio 14, a junak Janning 10 poena. Eriksson je ubacio 16 koševa za Albu, dok je Giffey ubacio 14. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Jednako ludilo vladalo je i u Blaugrani gdje je Barca sustigla istu prednost kao i Baskonia (-17). Bayern je imao sve u svojim rukama, vodstvo 65:48, no kao i Albi u Vitoriji, bilo je to premalo Bavarcima koji nisu izdržali i koje je slomila serija koju je predvodio Nikola Mirotić. Serija koja je Barcu odvela do pobjede 83:80. 

Sjajni Crnogorac sa španjolskom putovnicom zaustavio se na 28 koševa, dok je Higgins dodao 16. Monroe je bio najbolji kod Bayerna s 19 poena, dok je Lo dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi