Desetkovana Bosna piše istoriju
Zimić priželjkuje pobjedu

NLB liga

Desetkovana Bosna piše istoriju

Bez nekolicine standardnih igrača KK Bosna ASA BHT i domaći Split CO ispisaće stranicu istorije s obzirom da će njihov večerašnji (19 sati) međusobni duel otvoriti “Spaladium” Arenu izgrađenu za Svjetsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj 2009. godine.

“Studenti” će nastupiti bez Elvira Ovčine (povreda mišića), Kemala Avdića (fraktura nosne kosti), Nikole Vučurovića (viroza) dok je pod upitnikom “skidanje” Seida Hajrića (koljeno) i Ivana Ivanovića (leđa).

No, bez obzira na silne nedaće u Bosni su optimistični.

“Najopasnije su ekipe koje nemaju šta izgubiti kao što je to slučaj sa nama u Splitu. Rasterećeni smo i spremni za podvig, iako smo svjesni činjenice da ćemo biti lišeni usluga nekoliko standardnih igrača. Međutim, njihov izostanak nas je dodatno mobilisao i daće nam snage da pokažemo da smo u ovom trenutku bolji od domaćina”, istakao je Emir Zimić, mladi centar Bosne koji će zbog povrede Ovčine dobiti veliku minutažu u igri.

Najviši igrač (217 cm) u timu bh. prvaka smatra da se njegova ekipa može osladiti.
”Split je u padu forme u odnosu na početak sezone, a to je pokazala završnica Kupa Hrvatske u kojoj su lako poraženi od Zagreba. Naravno da ekipa posjeduje kvalitet i nekoliko odličnih pojedinaca, ali nema potrebe da strahujemo”, dodao je Zimić.

Bosnina ekspedicija je već stigla u Split (petak) kako bi se do početka susreta ekipa što bolje privikla na parket i koševe nove splitske ljepotice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.