Deshaun Thomas napušta Panathinaikos, interesanata ne nedostaje

Grčki prvak više ne može plaćati Amerikanca

Deshaun Thomas napušta Panathinaikos, interesanata ne nedostaje

Deshaun Thomas napustio je redove grčkog prvaka Panathinaikosa.

Amerikanac je napustio klub sporazumnim dogovorom jer nakon novonastale krize u grčkom prvaku više ne mogu plaćati njegov ogromni ugovor koji mu je jamčio 800.000 eura po sezoni. 

Panathinaikos je izrazio želju i za napuštanjem Eurolige a što će od toga biti pokazat će budućnost. Što se tiče Thomasa on će najvjerojatnije ostati u Euroligi pošto interesa za ovo sjajno krilo ne nedostaje. 

Prvi u redu su Valencia i Baskonia. Prvi žele zamjenu za Brocka Motuma, dok bi Baski rado upotpunili krilnu poziciju jer je sve izvjesniji transfer Toka Shengelie u moskovski CSKA. Također, Thomasa na radaru već neko vrijeme ima i Zenit iz Sankt Petersburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi