George Vovoras i službeno trener Panathinaikosa
Foto: Sportando

Prošlosezonski Pitinov pomoćnik

George Vovoras i službeno trener Panathinaikosa

George Vovoras i službeno je postao trener košarkaša Panathinaikosa. 

Prošlosezonski pomoćnik Ricka Pitina na klupi prvaka Grčke preuzeo je funkciju prvog trenera a to je objavio i klub na svojim službenim stranicama. 

Još je neizvjesna sudbina Panathinaikosa i njegovog igranja u Euroligi iduće sezone jer su iz ovog kluba napravili sve korake da istupe iz natjecanja s kojim imaju ugovor , tj. licencu koja im omogućava desetogodišnje kontinuirano nastupanje u najelitnijem europskom klupskom košarkaškom natjecanju.

Euroliga je automatski Panathinaikos ubacila u plan i program za iduću sezonu, te je grčki prvak sa svih instanci dobio podršku da nastavi igranje u Euroligi, a što će dalje biti s ovim slučajem znat će se vrlo skoro. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi