Devin Smith najkorisniji igrač mjeseca marta u Euroligi

Priznanje za Amerikanca u redovima Maccabija

Devin Smith najkorisniji igrač mjeseca marta u Euroligi

Košarkaš Maccabija iz Tel Aviva Devin Smith proglašen je za MVP-a mjeseca marta. 

Maccabi je u posljednjih mjesec dana možda i ekipa koja najviše pruža u Euroligi. Jedan od najzaslužnijih za takve partije Izraelaca je i Devin Smith. Upravo je Amerikanac ponio nagradu za najkorisnijeg igrača Eurolige mjeseca marta. 

 

Smith je među deset najboljih igrača u svim statističkim kategorijama Eurolige. Maccabi je TOP 16 fazu otvorio jako loše, te je nakon prvih sedam kola imao omjer 2-5. Od tada su košarkaši Maccabija upisali šest pobjeda, a jedan od najzaslužnijih je bez ikakve sumnje Smith. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

U mjesecu martu Smith je imao dvije ukradene lopte po utakmici, procenat šuta za tri mu je bio 59 %, a za dva 72 %. Postizao je 15.3 poena po utakmici, bilježio 6.5 skokova i imao jednu blokadu po utakmci. Pogađao je ključne šuteve i zasluženo je pobjednik u mjesecu martu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.