Diamantidis najbolji defanzivac Eurolige

Diamantidis najbolji defanzivac Eurolige

Adnan Beganović

Sjajni košarkaš grčkog Panathinaikosa, Dimitris Diamantidis, po peti put zaredom izabran je od strane trenera euroligaških momčadi za najboljeg odbrambenog igrača Eurolige. 

Diamantidis je sezonu zaključio kao deseti "kradljivac" lopti, 21. po broju odbrambenih skokova i 25. bloker.

"Odbrana je bitan dio igre, pogotovo našoj momčadi. Njom dobivamo podstrek u napadačkim dijelovima utakmice, a pomaže nam i kad nas ne mazi šut", rekao je sjajni Grk za inostrane medije.

Podsjetimo, sljedećeg petka Panathinaikos igra polufinale Eurolige sa Olympiacosom, a bolji iz ovog dvoboja u finalu će igrati sa pobjednikom duela Barcelona – CSKA.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.