Dino Rađa: ABA liga nema smisla

Legendarni košarkaš nije ni u kakvoj dilemi

Dino Rađa: ABA liga nema smisla

''Ne vidim nikakvog smisla za postojanje ABA lige u kojoj igra 40 Amerikanaca'' -  izjavio je legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa u podcastu "Sportskih novosti". 

Rekao je kako je regionalno natjecanje zamišljeno za razvoj mladih igrača, a pretvorilo se u ligu tko ima više novca i više Amerikanaca.

"Ne vidim nikakvog smisla za hrvatsku košarku, ali ni za bilo koju drugu", istaknuo je Rađa. Najveći problem je, kaže on, potenciranje stranaca i "gušenje" mladih košarkaša jureći mjesto u Euroligi ili Eurokupu.

"Čitao sam da oko 40 Amerikanaca igra ABA ligu, to su četiri kompletne ekipe, to je suludo. Jednog ili dvojicu razumijem, ali pet-šest po ekipi je totalno bezveze. Igraju između sebe, nema tu nikakve koristi. Ne znam koga to zanima, ne sjećam se kad sam pogledao neki meč ABA lige", poručio je Rađa

Top Komentari

MangasColoradas
...to je odavno trebalo ukinuti,jer sa Srbima nema svrhe organizovati bilo sta zajednicko posto je njima tu jedini cilj da samo oni imaju korist...to se pokazalo i sa tom ABA ligom koju oni koriste samo kako bi imali mjesto u Europi,a kada neki klub mimo Srbije treba da osvoji takmicenje desi se ono sto se desilo sa Buducnosti iz Podgorice protiv Zvezde,pretuku ljude da ne pobijede utakmicu.
6 3
user1583752673
U pravu je Dino 100 %
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi