Direktor Zvezde pravdao Baronove korake: Možda polukorak više...
Foto: Screenshot

Kontroverzna završnica prvenstva Srbije

Direktor Zvezde pravdao Baronove korake: Možda polukorak više...

Crvena zvezda je u ponedjeljak stigla do nove titule prvaka Srbije pobjedom nad vječitim rivalom Partizanom u četvrtoj utakmici finalne serije.

Crveno-bijeli su u Pioniru slavili 76:75 i riješili finalnu seriju šampionata Srbije sa 3-1, a apsoslutni heroj Zvezde je bio Billy Baron.

Amerikanac je nakon prodora položio loptu u koš sa zvukom sirene i tako Zvezdi donio novu titulu prvaka države.

Međutim, očigledno je bilo da je Baron prilikom prodora napravio korake, pa su uslijedili burni protesti crno-bijelih.

Tražio je Paritzan i poništavanje utakmice, ali je Košarkaški savez Srbije odlučio da istog neće biti iako je priznao grešku sudija.

Ni tri dana nakon Baronovog "galopa" bura u komšiliku se ne stišava, a sada je o situaciji koja je odlučila titulu govorio i direktor Zvezde Filip Šunturlić.

Šunturlić je tokom gostovanja na RTS-u pokušao "opravdati" sudije i Barona.

"Ja ne znam šta je bilo sporno, sudije su priznale koš. Poslije smo ustanovili da je bio možda polukorak više... Generalno, trofej je kod nas", izjavio je Šunturlić.

Šunturlić je svakako bio u pravu kada je zaključio da je novi trofej u vitrinama Zvezde, ali o tome da li je možda bio tek "polukorak" više dalo bi se raspravljati...

Promo

Top Komentari

Lud
Tro i po korak ... Ali ovo je nista u NBA su znali priznati sedmerokorak :)
0 1
Svojprisebi
ma samo zgrabi loptu i trci uceras mu ko ce korake brojat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi