Odbijena žalba: Partizan je u pravu, sudije su kažnjene, ali...
Zvezda može nastaviti sa slavljem

Utakmica se ipak neće poništiti

Odbijena žalba: Partizan je u pravu, sudije su kažnjene, ali...

S. Pašalić

Crvena zvezda je sinoć savladala Partizan u četvrtoj utakmici doigravanja sa 76:75.

Zvezda je tako stigla do treće pobjede u seriji i postala prvak Srbije, a utakmica je odlučena u posljednjoj sekundi kada je Bily Baron postigao koš za pobjedu.

Nakon utakmice se pojavio snimak na kojem se vidi da je igrač Crvene zvezde napravio četiri koraka na putu do koša, a iz Partizana su uložili žalbu i tražili da se utakmica poništi.

Danas je ta žalba odbijena, a stiglo je i zvanično saopštenje:

"U vezi sa žalbom КК Partizan da je pobjednika riješio koš koji je Bily Baron postigao poslije greške u koracima, od sportskog direktora КLS je dobijeno stručno mišljenje u kome se navodi:

"Previd sudija-nedosuđeni koraci u posljednjoj sekundi 4. finalne utakmice uticao je na krajnji rezultat. Do tada, 39 minuta i 59 sekundi, suđenje je bilo veoma dobro."

I pored evidentne greške sudija koja je imala presudan uticaj na krajnji rezultat, a imajući u vidu da se takmičenje u našoj ligi odvija prema Službenim pravilima igre FIBA, prema kojima propust koji su sudije napravile ne može biti razlog za poništenje utakmice (Odjeljak C-Postupak protesta Službenih pravila igre FIBA posebno tačka C1) žalba КК Partizan se odbija i utakmica se registruje postignutim rezultatom.

Zbog negativne ocjene za suđenje (2.0) na četvrtoj finalnoj utakmici play-offa sudije I.Belošević, U.Obrknežević i U.Nikolić, se po automatizmu kažnjavaju sa po tri utakmice u tempu delegiranja, shodno čl.61 Ž) 4 Propozicija takmičenja. Кazna se prenosi u sljedeću sezonu", navodi se u saopštenju KLS.

Tu su još neke dodatne kazne vezane za ovu utakmicu.

"КК Partizan, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 102.000 dinara, zbog toga što je na teren bačen veliki broj sitnih tvrdih predmeta i dvije petarde i što je u gledalištu zapaljena baklja (četvrti put) shodno čl. 61 B) 8,12 i 13 Propozicija takmičenja.

Igrač КК Partizan, N.Veličković, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

"Igrač КК Crvena Zvezda, M.Faye, kažnjava se novčanom kaznom u iznosu od 12.000 dinara zbog dosuđene TG(druge) shodno čl. 61 G) 7 Propozicija takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi