Dirk Nowitzki ostao bez teksta: Trojka Luke Dončića o kojoj bruji Amerika

Odveo meč u produžetak

Dirk Nowitzki ostao bez teksta: Trojka Luke Dončića o kojoj bruji Amerika

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su poraženi od Portland Trail Blazersa nakon produžetka (121:118), a još jedan sjajan meč odigrao je Luka Dončić.

Slovenski košarkaš je ove sezone najveće otkriće za NBA ligu, a Amerikanci jednostavno ne mogu da vjeruju o kakvom igraču se radi. Iako je Dallas sinoć poražen Dončić je bio ponovo u centru pažnje zbog nevjerovatne trojke.

Košarkaši Portlanda već su vjerovali da su pobijedili jer je do kraja ostalo samo šest stotinki, a imali su prednost 107:104. No, onda je lopta došla u ruke Dončića koji je nevjerovatno pogodio trojku za produžetke.

Ovom trojkom Dončić je ostavio sve bez teksta, a dvorana u Portlandu je jednostavno utihnula. Reakcija iskusnog Dirka Nowitzkog sve govori o kakvom potezu se radi.

Top Komentari

a.sijak1
Ne bruji kad je neku noc usao sa klupe bila egal utakmica sutirao je neke trice masio i na kraju izgubili od Clipica
13 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi