Dmitry Kulagin u Enisey Krasnoyarsku

Ruski reprezentativac ima novi klub

Dmitry Kulagin u Enisey Krasnoyarsku

Ruski reprezentativni bek Dmitry Kulagin pronašao je novi klub. 

Enisey iz Krasnoyarska priopćio je kako je novi član kluba postao ovaj košarkaš koji je bio velika želja hrvatskog trenera Dražena Anzulovića koji je za kormilom ovog sibirskog kluba. 

Kulagin je u prošloj sezoni s velikim uspjehom branio boje Lokomotiv Kubana u kojem je u Eurocupu zabijao 10,9 koševa po utakmici dok je u VTB ligi postizao 9,4. 

Ovaj 28-godišnjak karijeru je otpočeo u Niznhy Novgorodu, da bi kasnije nastupao za Triumph Lyubertsy, Krasnye Krila, te za CSKA i na koncu spomenuti Lokomotiv. Posljednjih nekoliko godina neizostavni je član ruske reprezentacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije