Dobra partija Jusufa Nurkića u novoj pobjedi Portlanda
Juka je bio vrlo blizu novog double-double učinka, ali mu je falio samo jedan skok do tog cilja.

Milwaukee srušio šampiona u gostima

Dobra partija Jusufa Nurkića u novoj pobjedi Portlanda

Košarkaši Portland Trail Blazersa pobijedili su rano jutros po našem vremenu Los Angeles Clipperse na domaćem terenu sa 116:105, a novu dobru partiju je pružio bh. reprezentativac Jusuf Nurkić.

Nakon poraza od Los Angeles Lakersa Portalnd je ponovo ušao u seriju sjajnih rezultata te je upisao tri uzastopne pobjede, a posljednja je došla od vrlo nezgodnog rivala.

Trail Blazerse je do trijumfa vodio sjajni Lillard koji je ubacio 25 poena uz četiri skoka i isto toliko asistencija, dok je McCollum imao dva poena manje uz sedam skokova.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je na parketu proveo 23 minute te je za to vrijeme ubacio 16 poena i upisao devet skokova te jednu asistenciju.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti sjajnu pobjedu Milwaukee Bucksa na gosotvanju kod šampiona Golden State Warriorsa. Nekadašnja ekipa našeg Mirze Teletovića je slavila sa uvjerljivih 134:111 te je nadigrala šampiona kao rijetko ko. Najefikasniji je bio Bledsoe sa 26 poena, dok je Antetokounmpo dodao dva manje uz devet skokova. Kod Ratnika najbolji je bio Thompsopn sa 24 poena.

Za sami kraj ćemo izdvojiti i pobjedu Oklahoma Cityja protiv Houston Rocketsa sa 98:80 uz 20 poena Paula Georgea. Kod Houstona Harden je ubacio 19, a novu katastrofalnu partiju je pružio Carmelo Anthony koji je ubacio tek dva poena uz šut iz igre jedan od 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije