Portland "pomeo" Minnesotu uz fantastično izdanje Jusufa Nurkića
Bh. centar je i sinoć pokazao da se nalazi u zaista odličnoj formi na početku nove NBA sezone, a ovaj put u laganoj pobjedi svog tima je bio najefikasniji igrač u redovima Portlanda.

Novi double-double za bh. centra

Portland "pomeo" Minnesotu uz fantastično izdanje Jusufa Nurkića

E. Čaušević

Košarkaši Portland Trail Blazersa sinoć su na domaćem parketu pobijedili Minnesotu Timberwolves sa 111:81.

Portland je lakše od očekivanog uspio da dođe do svoje sedme pobjede u sezoni, a još jednu odličnu partiju odigrao je bh. košarkaš Jusuf Nurkić. Minnesota je priključak imala samo u prvih deset minuta kada je rezultat bio 30:27, a već u narednoj četvrtini Portland je otišao na dvocifrenu prednost.

Domaći su sa sjajnom igrom nastavili i u drugom dijelu i već tada je bilo jasno da će slaviti, ali je samo bilo pitanje kojoj razlikom. Na kraju Portland nije imao milosti prema protivničkoj ekipi jer su ih zaledili na -30 i upisali pobjedu rezultatom 111:81.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Jusuf Nurkić koji je ponovo upisao double-double. Bh. centar je na parketu proveo 23 minuta i ubacio je 19 poena uz 12 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu. Damian Lillard je ubacio 18 poena, a McCollum je dodao 16 poena.

U ekipi Minnesote istakao se Towns koji je meč završio sa 23 poena, dok je Wiggins ubacio 17 poena. Od ostalih mečeva koji su se igrali sinoć izdvajamo pobjedu Toronta protiv Lakersa sa 121:107, dok je Phoenix sa 102:100 bio bolji od Memphisa.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Juka Care!!!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije