Dobra partija Lazića, ali Olimpija bez šansi protiv Strasbourga

Liga prvaka

Dobra partija Lazića, ali Olimpija bez šansi protiv Strasbourga

E. Škorić

Košarkaši Strasbourga slavili su u Ljubljani u meču 1. kola Lige prvaka protiv Olimpije sa 81:71.

Na početku je izgledalo kao da će to biti jako neizvjesna utakmica, ali kako je vrijeme prolazilo, gosti su bivali sve bolji.

Poslije prve dionice francuski tim je gubio 21:19, ali je prelomio u drugoj dionici, pa je na poluvremenu bilo 46:36 za Strasbourg.

Tokom treće dionice gosti odlaze i na maksimalnih 15 poena prednosti, a onda je uslijedila još bolja igra gostiju na početku zadnjeg perioda. Nakon što su došli na plus 19, bilo je jasno da ostvaruju pobjedu.

Nicolas Lang je ubacio 21 poen za Strasbourg, Ali Traore 20, Jremy Nzeulie 13, a Mike Green 10 poena. Zanimljivo da nijedan nije bio starter večeras.

Što se Olimpije tiče, Blaž Mesiček je ubacio 17 poena, a Mirza Begić 12. Bh. reprezentativac Aleksandar Lazić ubacio je osam poena uz 10 skokova i tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi