Partizan na krilima Zagorca do pobjede nad Olimpijom

ABA liga, 2. kolo

Partizan na krilima Zagorca do pobjede nad Olimpijom

M. Šljivak

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras na svom terenu Olimpiju rezultatom 82:79 u susretu 2. kola ABA lige.

Partizan je vodio tokom kompletne prve dionice. Ipak, Olimpija je bila konstantno blizu i nije dozvoljavala Partizanu da se previše odvoji (18:16).

Domaći su vodili sve do sredine igre u drugoj dionici. Tada je uslijedila serija Olimpije od 8:0 i prelazak u vodstvo kojeg su zadržali do poluvremena (34:35).

Nastavak donosi uzbudljivu košarku. Ekipe su se u trećoj dionici smjenjivale u vodstvu, a nakon 30 minuta igre rezultat je bio neriješen 73:73.

Pobjednik ovog duela se nije znao do samog kraja. Iako se činilo da će Partizan slomiti Olimpiju jer su na nešto više od minut do kraja došli na plus pet (74:69), gosti se nisu predali.

Špan je pogodio trojku za 74:72, ali je Marinković potom postigao lagane poene i na minut prije kraja Partizan je na plus četiri, 76:72.

Na kraju je ipak u odlučujućim momentima domaći tim uspio da odigra bolje i da prelomi meč u svoju korist, te da dođe do druge pobjede u ovoj sezoni.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Rade Zagorac sa 26 poena, a bh. košarkaš Amar Gegić je igrao četiri minute i nije imao učinka.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Jan Špan je sa druge strane ubacio 24 koše, a Aleksandar Lazić je za 31 minutu na parketu ubacio pet poena, a imao je i 11 skokova, te pet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi