Dobra partija Sulejmanovića u iznenađujućem porazu Cibone
Foto: Cibona/twitter.com

Mulaomerović poražen u Osijeku

Dobra partija Sulejmanovića u iznenađujućem porazu Cibone

S. Bošković

Košarkaši Cibone poraženi su u drugom kolu košarkaškog prvenstva Hrvatske od ekipe Vrijednosnice Osijek rezultatom 78:71. 

Cibona je dosta loše ušla u meč, te je nakon prve četvrtine gubila rezultatom 27:17, a na poluvremenu je tim iz Zagreba gubio sa 12 poena razlike. 

Cibona je u nastavku meču zaigrala nešto bolje, no nije uspjela kreirati preokret, te je samo ublažila poraz. 

Osječane je do velike pobjede vodio Robinson s 18 poena, a dvocifreni su još bili Mustapić i Šarac s 14, odnosno 12 postignutih poena. 

Bh. reprezentativac Emir Sulejmanović je večeras odigrao dosta dobar meč za Cibonu, te je za 35 minuta provedenih na terenu ubacio 15 poena. Isti broj poena za poraženi tim ubacio je i Slavica. 

Vrijedi napomenuti da je trener Cibone Damir Mulaomerović u Osijek doveo roster sastavljen od pretežno mladih igrača, s obzirom da Cibona ove sezone ima gust raspored utakmica. 


Košarkaško prvenstvo Hrvatske, drugo kolo:

KK Vrijednosnice Osijek-Cibona 78:71 (27:17, 23:21, 9:13, 19:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi