Doc Rivers poludio na novinara

Izbačen iz takta

Doc Rivers poludio na novinara

Trener LA Clippersa Doc Rivers bio je vidno razočaran nakon poraza njegovog tima na startu play-offa.

Clippersi su u prvoj utakmici čevrtfinalne serije Zapadne konferencije poraženi na svom terenu od ekipe Utah Jazza (97:95), a pobjedu gostima donio je Joe Johnson košem u posljednjoj sekundi.

Riversa je iz takta izbacilo pitanje jednog od novinara. Upitan da li je razmišljao da na -2 pokuša da poentira na isteku napada i tako ne ostavi prostora rivalu za posljednji udar, 55-godišnji stručnjak je odgovorio:

"Ko bi to ikada uradio? Ako promašiš, utakmica je gotova. To nema nikakvog smisla, to je najgluplja stvar koju sam ikada čuo. Kada si na -2 želiš da daš koš, ne čekaš, a onda se oslanjaš na odbranu. Ako možeš da daš koš za jednu sekundu, daš ga. Tako se uvijek radi, a ako pronađete trenera koji vam kaže drugačije, želim da ga upoznam", jasan je bio Rivers.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi