Doc Rivers se rastao s Clippersima

Nakon ispadanja od Nuggetsa

Doc Rivers se rastao s Clippersima

Doc Rivers nakon 7 godina napustio je klupu Los Angeles Clippersa. 

Clippersi su angažirali Riversa 2013 godine i otada je tim iz Los Angelesa bilježio konstantni napredak.

Međutim, iako je ove sezone napravljena top momčad u kojoj su glavnu riječ vodili fantastični košarkaši poput Kawhai Leonarda i Paula Georgea, ekipa se nij domogla ni finala konferencije. Nakon vodstva od 3:1 protiv Nuggetsa uspjeli su izgubiti tri utakmice za redom što je šokirlo upravu ovog kluba. Rastanak je bio najlogičnija opcija te su Clippersi u potrazi za novim trenerom.

Istovremeno, vijest o Riversovom rastanku s Clippersima animirala je doslovce pola lige da kontaktira njegovog agenta, te je sasvim sigurno da ovaj trener neće dugo biti bez posla. 

[twitter]https://twitter.com/DocRivers/status/1310693712524120067[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti