Doc Rivers zaplakao dok je pričao o Kobeju Bryantu

Žestoko ga pogodila njegova smrt

Doc Rivers zaplakao dok je pričao o Kobeju Bryantu

Endin Čaušević

Cijeli svijet jučer su uzdrmale informacije da je poginuo jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant.

Bryant je poginuo u helikopterskoj nesreći u blizini Los Angelesa, a pred njega je stradalo još osam osoba uključujući i njegovu 13-godišnji kćerku Giannu.

Ova vijest je žestoko uzdrmala sportski svijet i još uvijek su svi u šoku. Bryant je išao sa svojom kćerkom na turnir na kojem je ona trebala nastupati, ali nažalost na tu destinaciju nikada nisu stigli.

Pogibija Bryanta pogodila je i trenera LA Clippersa Doca Riversa koji je zaplakao dok je pričao o nekadašnjem košarkašu LA Lakersa. Rivers je s Bryantom vodio velike borbe dok je bio trener Boston Celticsa, ali su uvijek bili dobri prijatelji.

"Šta da kažem, ovo je vijest koja razara sve nas koji smo ga znali. On meni znači mnogo. Bio je odličan protivnik i ono što želite u sportu. Imao je DNK kojeg ima veoma malo sportista. Ovo je teška vijest za sve nas. Moram pričati s timom prije utakmice, ali ne znam kako ću", govorio je Rivers u suzama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi