)
Dodik: Pravilnik nije usvojen

Igosi uzvraćaju udarac

Dodik: Pravilnik nije usvojen

Adnan Beganović

Nakon što je jučer procurila informacija da će BiH u NLB ligi predstavljati dva kluba i to ona koja budu imala najviše bodova po pravilniku o bodovanju, koji je navodno usvojen u Košarkaškom savezu naše zemlje oglasili su se i čelnici Igokee, koji tvrde da pravilnik nije uopšte usvojen.

Podsjetimo, prema pravilniku o bodovanju pet bodova dobit će klub koji bude prvak Bosne i Hercegovine, tri pobjednik Kupa (Široki), dva finalist Play - offa, te pobjednik Lige 13 i učesnik Regionalne lige ili FIBA takmičenja, dok će po jedan bod dobiti učesnici prvenstva BiH i Play - offa.

"Pravilnik nikada nije usvojen, odnosno klubovi nikad nisu dobili odluku o njegovom usvajanju. Sastanak klubova sa Savezom održao se u septembru prošle godine, kada smo mi bili protiv njegovog usvajanja i on tada nije usvojen, te je samim tim nevažeći", rekao je predsjednik Igokee Goran Dodok.

"Očekujem od Saveza da okupi sve klubove i da se ponovo glasa o pravilniku, kao i da se nađu rješenja, jer se na ovaj način ponavlja situacija od prošle godine, kada je Bosna promovisana u učesnika NLB lige, a to se kasnije pokazalo kao neispravna odluka", dodao je Dodik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti