Domaće pobjede Kaknja i Varde

Liga 12 , 14. kolo

Domaće pobjede Kaknja i Varde

Edmir Škorić

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 14. kolo košarkaškog prvenstva BiH.

Košarkaši Kaknja s lakoćom su, rezultatom 90:72, savladali Posušje. Bila je to šesta pobjeda Kakanjaca. Hadžifejzović je ubacio 22 poena, Dedić 17, a Muflizović 16 poena. Baković na drugoj strani je ubacio 20 poena, što nije bilo dovoljno da Posušaci izbjegnu poraz.

 

Varda HE je sa 71:64 savladala Vogošću u posljednjoj utakmici 14. kola. Vardi je to bila šesta pobjeda, Vogošćanima deveti poraz.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Tresač, ubacivši 22 poena, bio je najbolji kod Varde, a pratio ga je Jošilo s 15 poena i 18 skokova. Na suprotnoj strani Hot je ubacio 26 poena, Filipović 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.