Domercant 11 poena u porazu Unicsa

Unics propustio prvu meč loptu

Domercant 11 poena u porazu Unicsa

Henry Domercant i suigrači iz Unicsa nisu iskoristili prvu meč loptu za ulazak u četvrtfinale. U 4. kolu Top 16 Eurolige bolji je bio sastav Milana sa 63:58. Domaći tim je hvatao zadnju šansu za ostanak u igri.

Košarkaši iz Milana odmah na početku idu na sve ili ništa te prvi period završavaju sa 7 poena razlike u svoju korist (20:13). U tom periodu igre naš reprezentativac Henry Domercant je nešto povučeniji i ima na svom kontu samo 3 poena (jedna trojka 1/2 i 0/3 za dva).

U drugom periodu (12:15) gostujući tim iz Rusije igra mnogo bolje i već je blizu izjednačenja. U 18. minuti je 26:25, a odlično igra Jawai, koji je do tad skupio 8 poena.

Nastavak utakmice donosi izjednačenu borbu u kojoj se bolje snalaze košarkaši Milana te dolaze do veoma važne pobjede.

Fotsis je postigao 16 poena, dok je nekadašnji igrač Bosne J. R. Bremer u svojoj prvoj utakmici za ovaj tim postigao 13 poena.

U sastavu Unicsa Vereemenko, Jawai i Domercant postigli su po 11 poena. Reprezentativac BiH nije imao šutersku noć (za dva 0/4, za tri 2/5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.