Domercant i Ikonić sve bliži četvrtfinalu
Još jedna dobra partija Gorana Ikonića

Nakon četiri kola

Domercant i Ikonić sve bliži četvrtfinalu

M. Maksimović

Spartak St.Petersburg, Gravelines i Oostende su tri ekipe koje i dalje neporažene idu prema četvrtfinalu EuroChallenge Cupa. Nakon četiri kola njima su su najbliži Lukoil, Pinar Karsiyaka, Krka, Ventspils te Lokomotiv Kuban.

Spartak ne pretjerano raspoloženog Henrija Domercanta je slavio u Izraelu, Barak Netanya je poražen 70:80.Domercant je ovaj put bio skroman sa 10 poena 2 skoka i 4 asistencije. Prvi strijelac Spartaka je bio Patrick Beverley sa 21 poenom. Lukoil je predvođen Devinom Greenom (21 poen) razbio Maccabi Haifu 87:69.

Krka je u grupi J uhvatila vrlo važnu pobjedu protiv Dexije u Monsu.Goran Ikonić je u pobjedi 75:84 ugradio 14 poena, 4 skoka, 4 asista.Nekadašnji igrač Bosne, Dušan Đorđević je bio odličan sa 19 poena.

Gravelines Dunkerque je četvrtu pobjedu ostvario u Norrköpingu protiv domaćih Dolphinsa 87:94. Cyril Akpomedah je najzaslužniji za pobjedu sa 24 poena.Oostende (Caleb Green 27 poena) je u samoj završnici dobio Prostejov 87:5 za čistih 4:0 na vrhu grupe L.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti