Domercant: Nastavljamo se boriti

Real uspio anulirati prednost Montepaschija

Domercant: Nastavljamo se boriti

Odličnu utakmicu su odigrali Real Madrid i Montepaschi, a na kraju je pobjedu slavio domaći tim rezultatom 77:68. Ovom pobjedom je Real ostvario bolji međusobni omjer od tima iz Sijene, što se na kraju može ispostaviti ključnim za prolaz.

Dva kola prije kraja Top 16 faze u ovoj grupi svi timovi, Real, Montepaschi, Maccabi i Efes Pilsen, imaju omjer 2-2 i na kraju će vjerovatno odlučivati bolji međusobni dueli. Do sada niko nije slavio pobjedu u gostima, ateško da će i do kraja, ako pogledamo kako svi timovi dominiraju domaćim parketom.

Očekivalo se da kod Reala prevagu odnesu Lavrinovič, Reyes, Kaukenas ili Jarić, a na kraju su glavni junaci Messinine momčadi bili Sergio Llull i Ante Tomić. Real je početkom sezone imao crnu seriju od tri uzastopna poraza, sve tri bez Llulla u sastavu. Ovak play izrasta u velikog igrača.

„Bila je odlična, ali veoma teška utakmica, posebno na kraju jer smo željeli da ostvarimo pobjedu kojom bi bili u prednosti nad Sijenom. Ova pobjeda znači veoma mnogo u grupi koja je potpuno izjednačena. Veoma sam sretan što sam ja donio tu razliku u finišu“, kaže Llull, koji je sa 17 poena predvodio madridski tim do pobjede.

„Bila je teška utakmica. Nisam očekivao da ću igrati mnogo vremena, sretan sam zbog pobjede i zbog naše dobre igre. Odigrali smo dobro u ključnim trenucima utakmice, kad smo odigrali dobru odbranu. Nadam se da je ovo samo početak nečeg velikog. Nastaviću raditi kako bih pomogao timu u utakmicama poput ove. Moramo ići korak po korak ako želimo da se nađemo na Final Fouru“, bio je presretan nakon utakmice Ante Tomić koji je odigrao odličnu tekmu (12 poena, 9 skokova, 3 asistencije).

Na suprotnoj strani u redovima Montepaschija najbolji je bio bh. reprezentativac Henry Domercant koji je upisao 17 poena, koliko i Romain Sato.

„Bila j eteška utakmica, Real je igrao tvrdo do posljednje sekunde i vi morate biti spremni na takav pristup u Euroligi. Odigrali su oldičnu odbranu i potpuno su kontrolisali reket. Platitili smo cijenu toga u posljednjih deset minuta. Moramo odigrati dobro preostale dvije utakmice, kako bi izborili četvrtfinale“, rekao je poslije meča naš reprezentativac.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.