Domercant vodio Unics do treće pobjede

Euroliga 3. kolo

Domercant vodio Unics do treće pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Unicsa iz Kazana upisali su večeras i treću pobjedu u Top 16 fazi Eurolige.

Ruski tim je bez većih probelma na svom parketu savaladao italiqnski Emporio Armani rezultatom 59:44. Kako su se čvrste odbrane igrale u ovoj utakmici pokazuje rezultat iz treće dionice koju je Unics dobio rezultatom 9:7.

Unics je tokom kompletnog meča vodio i na kraju sasvim zasluženo došao do treće pobjede iz isto toliko utakmica, te se nalazi na korak od plasmana  među osma najboljih ekipa Starog kontinenta. Henry Domercant je odigrao još jednu veoma dobru utakmicu za Unics. U ovom susretu je ubacio 16 poena, te je imao 5 skokova. Kod gostiju iz Milana Nicolo Melli je ubacio 17 poena.

Olympiacos je također bez većih problema izašao na kraj sa Anadolu Efesom koji je u Pireju doživio poraz rezultatom 83:65. Iako je nakon tri četvrtine utakmice utakmice bila veoma neizvjesna, da bi u posljednoj dionici Olympiacos pregazio svoje protivnike 30:12, što j ebilo dovoljno za prvu pobjedu grčkog viceprvaka u Top 16 fazi Eurolige.

Spanoulis je sa 18 poena predvodio tim iz Pireja, dok je na drugoj strani Stanko Barać ubacio 14 poena uz 8 skokova.

Real Madrid je u španskom duelu savladao Bilbao rezultatom 89:73. Već nakon prvih deset minuta bilo je plus deset za Kraljeve 26:16, na poluvremenu je bilo 14 razlike 50:36, da bi u nastavku Real mirnom igrom održavao prednost za konačnih plus 16.

Sergio Rodriguez je sa 20 poena predvodio Real do pobjede, dok je kod Bilbaoa Marko Banić bio najefikasniji sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.