Dominacija Jusufa Nurkića nedovoljna Portlandu protiv Houstona
Bh. centar je u potpunosti nadigrao košarkaša Rocketsa Clinta Capelu

Poraz Trail Blazersa nakon 13 utakmica

Dominacija Jusufa Nurkića nedovoljna Portlandu protiv Houstona

M. Šljivak

Niz od 13 uzastopnih pobjeda Portland Trail Blazersa stao je sinoć u njihovom Moda Centru gdje ih je pobijedio najbolji tim lige Houston Rocketsi rezultatom 111:115.

Borba timova iz vrha lige pružila je zaista odličnu košarku. Igralo se veoma efikasno sa obje strane, bilo je dosta rezultatskih promijena, ali su Rocketsi na kraju bili za nijansu bolji.

U ključnim trenucima meča Rocketsi stvaraju plus devet (104:113), ali Trail Blazersi nisu odustali. Nošeni sjajnom igrom u odbrani uspjeli su doći do minus dva, ali je Chris Paul sa linije slobodnih bacanja potvrdio pobjedu Rocketsa u ovom meču, 111:115.

Fantastičan meč je odigrao Jusuf Nurkić. U potpunosti je dominirao pod koševima u ovom duelu, a susret je završio sa double-double učinkom od 21 poena i 11 skokova uz četiri blokade i tri asistencije za 27 minuta na parketu.

Aminu je jedini bio efikasniji sa 22 poena, dok je na drugoj strani nezaustaljiv bio James Harden sa 42 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije