Dominacija Kinga: James po treći put u karijeri MVP finala

LeBron najkorisniji igrač

Dominacija Kinga: James po treći put u karijeri MVP finala

Na krilima fenomenalnog Lebrona Jamesa Cleveland je konačno došao do titule u NBA ligi.

Cavaliersi su imali ogroman zaostatak u seriji (1:3), ali su istorijskim preokretom zadivili sve ljubitelje košarke.

Najveći doprinos timu dao je Lebron James koji je po treći put u karijeri proglašen za najkorisnijeg igrača finala (MVP). 

Zanimljivo je da je tokom finala James predvodio sve kategorije, pa je tako bio najbolji i po broju ubačenih poena, ali i po asistencijama, skokovima i blokadama.

LeBron je prosječno bilježio 29.7 poena, 11.3 skoka i 8.9 asistencija, uz odličan šut iz igre (49.4%).

King je postao tek četvrti igrač u istoriji NBA lige kojem je pošlo za rukom da osvoji tri prstena i sakupi 4 MVP nagrade. Prije njega to su činili Michael Jordan, Bill Russell i Kareem Abdul-Jabbar.

Takođe, on je tek treći košarkaš koji je zabilježio triple-double u sedmoj odlučujućoj utakmici finala. LeBron je meč završio sa 27 poena, 11 skokova i 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi