Dominic Gilbert u Zadru
Mladi Australac jedan je od junaka Ciboninog trijumfa u finalu play offa Hrvatske protiv Cedevite

Pojačao redove ljutog Ciboninog rivala

Dominic Gilbert u Zadru

KK Zadar vrijedno radi na kompletiranju novog tima pred slijedeću sezonu u ABA ligi. Nakon dolaska Martina Junakovića danas je redove Zadrana pojačao i košarkaš ljutog Zadrovog rivala KK Cibona. 

Ovaj mladi košarkaš (22 godine) rođen u Hong Kongu relativno kasno je počeo trenirati košarku a njegov napredak bio je evidentan iz sezone u sezonu. 

Sve to je kulminiralo njegovim košem za pobjedu protiv Cedevite u četvrtoj utakmici finala play offa hrvatskog prvenstva u kojem su Vukovi neočekivano lako pomeli Vitamine s 4:0 u seriji. 2016 godine došao je u Kvarner iz kojeg prelazi u Karlovac a partije u dresu Karlovčana lansirale su ga u Cibonu.

Gilbert je sa Zadrom potpisao trogodišnji ugovor.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi