Ivan Siriščević potpisao za KK Zadar

Bek narednu godinu u klubu

Ivan Siriščević potpisao za KK Zadar

M. Šljivak

Ivan Siriščević novi je igrač KK Zadar.

Ovaj 32-godišnji bek dogovorio je jednogodišnju saradnju sa ovim timom i predstavljat će pojačanje na šuterskim pozicijama.

Protekle sezone ovaj 198 centimetara visoki košarkaš je igrao za Pitesti, gdje je upisivao 12,6 poena, četiri skoka i 1,5 asistencija po utakmici.

Također, sezonu ranije je igrao odlično u dresu Craiove. Tamo je vjerovatno igrao najbolju košarku karijere gdje je ubacivao 20,4 poena, preko pet skokova i tri asistencije po meču.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Siriščević je karijeru počeo u Splitu. Tu je nastupao sve do 2008. godine, kada je prešao u Široki. Zatim je igrao za Keckesemeti, Timosoari, Oberwart, Cibonu, Mittlledeutscher i Šibenik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi