Nova magija Dončića: Nurkić i Jokić su bili odlični, ali ih je Slovenac zasjenio nestvarnim potezom

Sve trojica su upisala pobjede

Nova magija Dončića: Nurkić i Jokić su bili odlični, ali ih je Slovenac zasjenio nestvarnim potezom

A. Čaušević

U noći sa četvrtka na petak u akciji su bile tri najveće balkanske zvijezde na NBA parketima. Jusuf Nurkić, Luka Dončić i Nikola Jokić su upisali trijumfe sa svojim timovima.

Dončić je bio taj koji je na neki način obilježio noć. Dallas Mavericksi su gostovali New York Knicksima i slavili su vrijedan trijumf 108:122.

Slovenac je bio fantastičan. Upisao je 39 poena, dodao 11 asistencija, dok su mu dva skoka nedostajala za novi triple-double učinak.

Najbolji igrač Mavsa je na ovom meču upisao i zaiste nestvarnu asistenciju kada je snalažljivim pasom iza leđa uposlio Powella za zakucavanje.

Phoenix Sunsi su u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Sinoć su bili domaćini Utah Jazzu i slavili su sigurnu pobjedu, treću u nizu. Rezultat je glasio 129:115.

Oglasi

Nurkić je bio na svom nivou. Bh, reprezentativac je za 27 minuta na parketu zabio 16 poena, te dodao osam skokova uz nekoliko odličnih akcija sa svojim saigračima.

Važan trijumf u borbi za prvo mjesto Zapada ostvarili su i Denver Nuggetsi koji su u gostima pobijedili LA Lakerse rezultatom 106:114.

Jokiću je jedna asistencija (9) nedostajala za triple-double pošto je meč okončao sa 24 poena i 13 skokova.

Kada su u pitanju ostali mečevi treba izdvojiti učinak Jeremija Granta koji je postigao 49 poena u porazu Portland Trail Blazersa od Detroit Pistonsa 122:128.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi