Luka Dončić stigao na utakmicu i svojim izgledom nasmijao cijeli svijet

Sjajan je

Luka Dončić stigao na utakmicu i svojim izgledom nasmijao cijeli svijet

Esmer Oštraković

Danas su na programu utakmice NBA lige, a zanimljiva utakmica očekuje se između Dallas Mavericksa i Los Angeles Lakersa.

Naravno Dallas predvođen sjajnim Lukom Dončićem na svom terenu je favorit protiv LA Lakersa, ali teško je reći da će lako do pobjede.

Ipak, glavna tema nije utakmica, nego upravo reprezentativac Slovenije, Luka Dončić koji je na utakmicu stigao u zanimljivom stilu.

Naime, Dončić je na ovu utakmicu stigao posebno obučen, kako kažu američki novinari, u božićnom odjelu koje je jako zanimljivo.

Tako je Luka Dončić na utakmciu stigao obučen kao kauboj, a imao je čak i šešir, te je izazvao pozitivne reakcije, ali i dosta smjeha kod svih prisutnih.

Oglasi

Čovjek izdvojio nestvarnu cifru za sličicu Luke Dončića

Neimenovani kupac platio je nevjerovatnih 3.12 miliona dolara za sličicu Luke Dončića iz njegove prve NBA sezone i ovo je najveći iznos koji je ikad plaćen za jednu košarkašku sličicu na javnim aukcijama.

Luka Dončić je velika NBA zvijezda. On igra svoju petu sezonu u najjačoj ligi svijeta i svojim potezima oduševljava čitav svijet.

Koliko je Slovenac popularan govori i podatak da je njegova sličica iz rookie sezone dostigla najveću cijenu u historiji i prodata je za milionski iznos na aukciji.

Sličica iz prve sezone dostigla je nevjerovatnu cifru. Neimenovani kupac ju je platio 3.12 miliona dolara, što je najveći plaćeni iznos za jednu sličicu nekog košarkaša na javnim aukcijama.

"Ovo je najveća cijena ikad dostignuta na javnim aukcijama za jednu sličicu košarkaša", rekao je Jesse Craig iz aukcijske kuće i dodaje:

Oglasi

"Ovo je bitan trenutak za tržište kako bismo saznali i vrijednost njegovih kartica. Luka je očigledno veoma privlačan kolekcionarima", istakao je Craig.

Treba istaći da je najskuplja košarkaška sličica ikad prodata u aprilu 2021. godine. Na njoj je lik i potpis LeBrona Jamesa i koštala je 5.2 miliona dolara.

Ove sezone Luka Dončić igra čudesnu košarku i već je najavio kandidaturu za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Slovenac je na prosjeku od 34.3 poena, te preko devet skokova i asistencija po utakmici.

U karijeri je na prosjeku od 27 poena po meču, a iz dana u dan oduševljava svijet svojim nestvarnim potezima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi