Minus, pada snijeg, puše vjetar, lede se prsti, a onda se pojavio - Luka Dončić!

Nevjerovatan potez slovenačkog košarkaša

Minus, pada snijeg, puše vjetar, lede se prsti, a onda se pojavio - Luka Dončić!

Admin Čaušević

Iako su mu tek 23 godine Luka Dončić je ostavio toliko impresivan dojam u NBA ligi da se već sada može smatrati jednim od najboljih evropskih košarkaša ikada u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. 

Dončić je već četiri godine član Dallas Mavericksa gdje ima status najboljeg igrača i prve zvijezde ekipe. Za kratko vrijeme je postao alfa i omega tima te pravi vođa.

Zbog njegovih partija postao je jako popularan među NBA fanovima što pokazuje i sinoćnja scena ispred Target centra u Minneapolisu.

Ovih dana u SAD-u je jako hladno. Minus je u većem dijelu zemlje, dok su neke gradove pogodile i snježne oluje pa se rijetko ko usuđuje zadržavati na otvorenom.

Upravo to je uradio Dončić. Iako vruć, zagrijan i svježe istuširan umjesto da uđe u autobus Slovenac je odlučio da ispuni želju nekolicini fanova.

Oglasi

Po snježnom i vjetrovitom vremenu Dončić je ostao nekoliko minuta na otvorenom te je dao autogarme i napravio fotografije sa onim najupornijim. Potez dostojan velikog šampiona, bez sumnje.

Inače, Dončić je imao razloga za zadovoljstvo poslije sinoćnjeg duela jer su Mavsi u gostima pobijedili Minnesouta 99:104 uz još jednu dobru partiju Slovenca.

Ovom sjajnom košarkašu je nedostajao jedan skok za triple-double učinak. Meč je okončao sa 25 poena, devet skokova i 10 asistencija.

U akciji je sinoć bio i bh. reprezentativac Jusuf Nurkić koji se vratio na parket nakon što je propustio meč u ponedjeljak svojih Trail Blazersa.

Portland Trail Blazersi su gostovali Oklahoma City Thunderu te su upisali tijesan poraz rezultatom 101:98. Nurkić je bio sasvim solidan sa 12 poena i šest skokova te četiri asistencije.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti možda iznenađujće poraze ekipa s najboljim omjerom. Bucksi su izgubili od Cavaliersa 114:106, a nije bilo dovoljno ni 45 poena Giannisa Antetokoumpa, dok su Celticsi bez obzira na 41 poena Jasona Tatuma izgubili od Pacersa 112:117.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi