Dončić novinarima nakon Španije: Jeste li to ikada vidjeli?

Zonska odbrana presudila

Dončić novinarima nakon Španije: Jeste li to ikada vidjeli?

E. Škorić

Slovenija je danas u sjajnom meču pobijedila Španiju, pa je grupnu fazu olimpijskog turnira u Tokiju okonala s maksimalnim učinkom.

Nakon Argentine i Japana, pala je i Španija, a Sloveniji je ova današnja pobjeda omogućila lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Rival Luki Dončiću i njegovim saigračima bit će ili Njemačka ili Italija.

Da je Slovenija izgubila od Španije, imala bi nešto teži posao u prvoj rundi nokaut faze jer bi za rivala mogla dobiti Sjedinjene Američke Države ili Francusku te Australiju.

Nakon ludog meča, Luka Dončić prošao je pored slovenskih novinara u MIX zoni i jedino što je tada rekao bilo je:

"40 minuta zonske odbrane, jeste li to ikada vidjeli?", upitao je Dončić novinare i time je zapravo sve rekao.

To najbolje govori o tome koliko se Slovenija danas borila protiv Španije i koliko je ovo zapravo velika pobjeda nad aktuelnim svjetskim prvacima.

Dončića su Španci uspjeli donekle zatvoriti, pa je ubacio 12 poena, ali je imao i 14 skokova te devet asistencija. Problem mu je predstavljalo to što je od kraja prve dionice igrao s tri lične.

Top Komentari

vitez_bosnjo
Mi slovenci cemo uzeti zlato
3 1
miki30
Rasu će ih Ameri ko šufericu!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi