Mark Cuban: Dončić bi mogao prestići Nowitzkog na mjestu najboljeg "Mavericka" ikada

Vlasnik Dallasa vjeruje svojoj mladoj zvijezdi

Mark Cuban: Dončić bi mogao prestići Nowitzkog na mjestu najboljeg "Mavericka" ikada

Luka Dončić od dolaska u najjaču košarkašku ligu svijeta ne prestaje oduševljavati Amerikance svojom košarkom. 

Jedan od najvećih zagovornika mladog Slovenca upravo je i vlasnik Dallas Mavericksa koji je devedesetih godina u klub doveo mladog, žgoljavog Nijemca, koji je kasnije, ispostavit će se postao najvećim košarkašem u povijesti ove franšize.

Cuban kada govori o Dončiću misli da Luka može u budućnosti skinuti Dirka s tog laskavog trona:

"Može li Luka prestići Dirka kao najbolji igrač Mavsa u povijesti? Može, naravno da može. Prije svega zbog toga što je  NBA liga danas mnogo otvorenija nego što je bila u vrijeme kada je Dirk došao u nju. Zato je tu u startu u prednosti. No još treba postati MVP, još treba osvojiti prsten. Nadam se da će uspjeti. To bi i Dirk volio jer su njih dvojica već postali odlični prijatelji i vidim da jedan drugog podupiru na različite načine" - kazao je kontroverzni Mark Cuban. 

Top Komentari

Err
Dečko je jedan obični tv marketinški igrač. Da nije bijelac niko ne bi ni obraćao pažnju na njega jedan od najgorih šutera lige sa 31% procentom za 3. Igrač koji je dobar za show. Počeo je sezonu nestvarno, ali onda kad su ga ga ozbiljnije shvatili brojke i procenti su mu značajno pali. Sumnjam da može prestići Dirka.
0 7
DadiG
Halo novinar, raspitaj se malo prije nego što nešto napišeš i objaviš. Cuban je kupio Dallas Mavericks kada je Dirk već igrao za njih. Kako ga je onda on mogao dovesti u tim?
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi