Dončić vodio Dallas do nove pobjede: Mavericksi demolirali Pelicanse sa 46 poena razlike
Dončić je za 26 minuta na parketu postigao 26 poena

Peta pobjeda u nizu za Dallas

Dončić vodio Dallas do nove pobjede: Mavericksi demolirali Pelicanse sa 46 poena razlike

S. Pašalić

Košarkaši Dallasa su na svom parketu savladali New Orleans Pelicanse sa visokih 130:84.

Mavericksi su od početka meča stigli do vodstva koje su samo jednom izgubili u prvoj četvrtni, a na kraju su ovu dionicu dobili sa 31:28.

Druga četvrtna je donijela još bolju igru Dallasa koji je povećavao svoju prednsot i na poluvremenu imao vodstvo 64:52.

U trećoj četvrtni su domaći ubacili u još jednu brzinu više i na kraju ove dionice su imali prednost od 38 poena, bilo je 104:66.

Do kraja je Dallas uspio još više povećati svoju prednost koja je u jednom trenutku iznosila i 50 poena, a na kraju je završilo 130:84.

Luka Dončić je ponovo bio najbolji u ekipi Dallasa sa 26 poena, a dodao je 6 skokova i 9 asistencija, a slijedio ga je Boban Marjanović sa 15 poena i 16 skokova. Kod New Orleans Pelicansa je J.J. Redick bio najefikasniji sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi