Đorđević naj asistent, treći ukupno

Statistika 16. kola NLB lige

Đorđević naj asistent, treći ukupno

Adnan Beganović

U sedmici iza nas odigrano je 16. kolo NLB lige u kojem je naš jedini predstavnik, Bosna ASA BHT, poražen od košarkaša Zadra na svom parketu. Košarkaš našeg šampiona, Dušan Đođević bio je najbolji asistent kola, a u ukupnom poretku asistenata NLB lige nalazi se na visokom trećem mjestu.

Vladimir Micov (Budućnost) i Dragan Labović (FMP) najkorisniji su igrači ovog kola. Obojica su skupila valorizaciju 30. Vladimir Micov je u pobjedi svog kluba nad Splitom učestvovao sa 20 poena, pet skokova, dvije asistencije, četri ukradene lopte i pet pretrpljenih faulova, dok je Dragan Labudović u pobjedi FMP-a nad Vojvodinom sudjelovao sa 27 poena, pet skokova, jednom asistencijom i pet pretrpljenih faulova.

Todor Gečevski (Zadar) najbolji je skakač kola, u pobjedi Zadra u Skenderiji, Gečevski je imao 12 skokova.
Dragan Labudović (FMP) je pored titule najkorisnijeg igrača kola bio i najbolji strijelac 16. kola sa 27 postignutih poena.

Eddie Shannon (Split) najbolji je kradljivac 16. kola. U porazu svog tima od Budućnosti Shannon je ukrao čak šest lopti, dok je s druge strane Marko Popović (Vojvodina) imao pet izgubljenih lopti i po tome bio najlošiji u 16. kolu.

Richard Shields (Krka), Marko Marinović (Crvena Zvezda) i Dušan Đorđević (Bosna) podijelili su epitet najboljih asistenata kola, sva trojica imala su po šest asistencija.

Ukupno najlošiju partiju kola pružio je Nebojša Joksimović (Hemofarm) koji je za igru protiv Partizana zaslužio valorizaciju od minus šest.

MVP poredak
1. Ante Tomić (Zagreb) 21, 5
2. Dragan Labović (FMP) 19, 2
3. Novica Veličković (Partizan) 17,  

Najbolji strijelci
1. Dragan Labović (FMP) 18, 6
2. Eddie Shannon (Split) 15, 7
3. Richard Shields (Krka) 15, 6

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji skakači
1. Ante Tomić (Zagreb) 8, 6
2. Predrag Samardžiski ( FMP) 7, 6
3. Todor Gečevski (Zadar) 6, 9


Najbolji asistenti
1. Eddie Shannon (Split) 4, 4
2. Rok Stipčević (Zadar) 3, 9
3. Dušan Đorđević (Bosna) 3, 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.