Đorđević: Vratili smo Bosnu, opet je živa

Bek Bosne Royal Jelly

Đorđević: Vratili smo Bosnu, opet je živa

D. Rakanović

Bek Bosne Royal Jelly Vladimir Đorđević izjavio je da je Dušan Gvozdić napravio čudo od Bosne. 

Rođeni Nišlija je došao u Bosnu Royal prošlog ljeta iz niškog Konstantina. Zanimljivo je i da je nastupao za Bosnu kao posuđen igrač u Play-offu A-1 lige sezonu prije. 

Đorđević je u intervjuu za mvp.rs, između ostalog, govorio o finalnoj seriji protiv Igokee, povratku Bosne na košarkašku mapu. 

"Malo ko je vjerovao da možemo da stignemo do pet utakmica u finalnoj seriji. Međutim, vidjelo se iz meča u meč da smo zaslužili majstoricu. Da smo svi bili zdravi, sa Ikonićem i Vasiljevićem tokom čitave serije mogli smo da pružimo i više, možda i da ih iznenadimo", rekao je Đorđević za mvp.rs. 

On kao najzaslužnijeg za preporod Bosne Royal ističe trenera Dušana Gvozdića.

"Gvozdić je bukvalno napravio čudo od ove ekipe. Igrali smo pravu košarku, pokazali mnogo toga dobrog. Što se sezone tiče svi su zadovoljni, ostaje žal što u toj petoj finalnoj utakmici nismo pružili više, jer je već poslije poluvremena bilo jasno da je Igokea pobjednik", poručio je Đorđević.

On je dodao da se publika vraća u Skenderiju, da je Bosna opet živa. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Vratili smo Bosnu, opet je živa. To je ono što košarci treba, jer je Bosna veliki klub. Publika se vraća u Skenderiju, a Sarajevo obožava košarku. Bilo je prelijepo igrati pred našim navijačima. Između ostalih, izdvojiću jednu utakmicu kada je sama egzistencija Bosne bila dovedena u pitanje. Bilo je to protiv tuzlanske Slobode, a dvorana je bila prepuna. Jednostavno, takve utakmice ne mogu da se izgube", rekao je za mvp.rs Đorđević.

Vladimir trenutno odmara kod kuće u Nišu, ali i razmišlja o nastavku karijere. Slobodan je igrač i traži klub, ali ne isključuje da to opet bude Bosna, a možda i nešto drugo. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi