Đorđevićev i Teodosićev Virtus neporažen nakon 3 kola Eurocupa
Miloš Teodosić odigrao je još jednu dobru partiju za Virtus iz Bologne

I tim iz Bologne na omjeru 3-0 nakon tri kola

Đorđevićev i Teodosićev Virtus neporažen nakon 3 kola Eurocupa

Virtus iz Bologne koji s klupe predvodi sada već bivši srpski selektor Aleksandar Đorđević te za koji nastupaju Stefan Marković i Miloš Teodosić zabilježio je novu pobjedu u ovosezonskom izdanju Eurocupa. 

Tim iz Bologne slavio je protiv španjolske Morrabanc Andore s uvjerljivih 87:72 no nije išlo sve tako glatko za Đorđevićev tim.

Otvorili su Španjolci sjajno ovu utakmicu i iznenadili su domaći tim sjajnom napadačkom igrom u prvoj četvrtini koju su dobili s uvjerljivih 28:17. No nije Virtusu trebalo dugo da se pribere i već u drugom periodu dostižu i prestižu vodstvo gostiju furioznom drugom četvrtinom koju su dobili sa 16 koševa razlike. 

I u trećem periodu Talijani nastavljaju gdje su stali pa nakon uvjerljivih 21:11 u tom dijelu igre u zadnju četvrtinu ulaze s 15 koševa viška koje su bez problema održavali do kraja susreta. Miloš Teodosić s 15 poena i 8 asistencija bio je uz 19 poena Gamblea najzaslužniji za novu pobjedu domaćih. Hannah s 15 i Jelinek s 10 koševa bili su bolji od ostalih kod Andorre. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi