Doskorašnji igrač Sparsa pojačao Vogošću

Doskorašnji igrač Sparsa pojačao Vogošću

D. Rakanović

Košarkaški klub Vogošća angažovao je novo pojačanje za predstojeću sezonu u kojoj će igrati u prvenstvu Bosne i Hercegovine. 

Doskorašnji igrač sarajevskih Sparsa Đorđe Mičić potpisao je jednogodišnji ugovor sa povratnikom u najviši rang takmičenja. 

Mičić je u razgovoru za SportSport.ba istakao da je prezadovoljan prvim utiscima u Vogošći. 

"Jučer sam odradio prvi trening i mogu reći da su me ljudi iz stručnog štaba i novi saigrači odlično prihvatili", rekao je za SportSport.ba Mičić i dodao: 

"Treniramo i zalažemo se maksimalno na treninzima. U nedjelju idemo na pripreme u Zaostrog gdje ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica". 

Cilj Vogošće u predstojećoj sezoni je obezbijediti opstanak. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče ambicija kluba, prvenstveni cilj je opstanak u ligi. Naravno ukoliko nam se ukaže prilika da napravimo nešto više, sigurno da ćemo dati sve od sebe da je iskoristimo", rekao je Mičić.

Ovaj 24-godišnji košarkaš može igrati na pozicijama krila i krilnog centra. U karijeri je pored Sparsa nastupao za Union Olimpiju, Čapljinu i Građanski iz Bijeljine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti