Double-double Džanana Muse u porazu Netsa protiv Lakeland Magica

Dobro izdanje bh. košarkaša

Double-double Džanana Muse u porazu Netsa protiv Lakeland Magica

Endin Čaušević

Long Island Netsi sinoć su poraženi protiv Lakeland Magica sa 112:109, a mladi bh. košarkaš Džanan Musa ponovo je odigrao veoma dobar meč.

Netsi su sinoć imali sve u svojim rukama i bili veoma blizu nove pobjede, ali je Magic uspio da prelomi meč na svoj mlin. Long Island Netsi bili su bojli u prvoj dionici koju su dobili sa 29:23, no onda je bolje zaigrao tim Lakelanda.

Domaći košarkaši su uspjeli da dođu do preokreta, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 60:55 za ekipu Lakeland Magica. Netsi se nisu predavali u nastavku meča pokušali su ponovo da naprave seriju kojom bi slomili protivnika, ali to nisu uspjeli.

Lakeland Magic je u posljednjoj dionici nekako uspio da sačuva svoju prednost iako su Netsi bili na korak od preokreta. Na kraju rezultat je bio 112:109 u korist domaćeg tima.

Bh. košarkaš Džanan Musa ponovo je odigrao dobar meč. Musa je na parketu proveo 35 minuta i uspio je upisati double-double učinak. Mladi bh. košarkaš je postigao 16 poena, te je još dodao 13 skokova, te jednu asistenciju i jednu ukradenu loptu.

U ekipi Lakeland Magica istakao se Brian Angola-Rodas sa 19 poena, dok je u Netsima najefikasniji bio Theo Pinson sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti