Džanan Musa odigrao spektakularan meč u porazu Netsa od Knicksa nakon produžetaka

Double-double učinak bh. košarkaša

Džanan Musa odigrao spektakularan meč u porazu Netsa od Knicksa nakon produžetaka

Endin Čaušević

Košarkaši Long Island Netsa sinoć su poraženi u gostima od Westchester Knicksa u nevjerovatnoj utakmici koja se igrala u dva produžetka.

Na kraju domaći tim je slavio sa 134:130 i došao do pobjede iako su Netsi imali u pojedinim momentima prednost na svojoj strani. Netsi su odlično otvorili meč i nakon prve dionice vodili sa 38:29, ali su se Knicksi uspjeli vratiti u utakmicu.

U drugoj dionici domaći košarkaši su bili dosta bolji nego u prvoj, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 63:60 za Netse. Da ćemo gledati izjednačenu utakmicu vidjelo se odmah u nastavku jer su domaći uspjeli da dođu do egala, a potom su se ekipe smjenjivale u vodstvu.

U posljednjoj četvrtini rezultat je i dalje bio izjednačen, a u samoj završnici obje ekipe imale su šansu da dođu do pobjede. No, na kraju je meč otišao u produžetke i nakon dramatične završnice i dva produžetka pobjedu je slavio domaći tim sa 134:130.

Fantastičnu partiju odigrao je mladi bh. košarkaš Džanan Musa koji je u porazu svog tima igrao 34 minute, te je upisao double-double učinak. Musa je ubacio čak 30 poena, te je dodao još 11 skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

U pobjedničkom timu istakao se Billy Garrett koji je meč završio sa 39 poena i čak 12 asistencija, dok je Zak Irvin dodao 25 poena i 14 skokova.

Top Komentari

LOLLOL
Svi ste vi besposlena stoka koja nekome okolo priča da igra za C ekipu. Ne zna se ko je gluplji. Uostalom, ko ne piše takve naslove danas? Eto vi se našli moralisati, grupa idiota.
0 2
king11
bitno je da se zaradi koji klik
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi