Double-double Nurkića, poraz Denvera u Chicagu

Fantastičan nastup Nurkića

Double-double Nurkića, poraz Denvera u Chicagu

Midhat Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su sinoć u United Centru od Chicago Bullsa (106:101) uz novu fantastičnu partiju Jusufa Nurkića.

Tim iz Colorada je dobro otvorio meč. Poveli su sa 8:2, ali su Bullsi ubrzo  vratili utakmicu u egal. Susret je većim dijelom prve dionice bio izjednačen, a nakon 12 minuta igre bilo je plus jedan za Nuggetse (23:22).

Sjajnom igrom u drugoj dionici Nuggetsi uspijevaju ponovo steći značajniju prednost. Odbrana je funkcionisala jako dobro, pa su izabranici Briana Shawa na odmor otišli sa 11 poena prednosti (53:42).

Nuggetsi su prednost imali sve do pred kraj treće dionice. Jusuf Nurkić je igrao fantastičnu odbranu nad Pau Gasolom, koji pored našeg centra gotovo nije ubacio ništa.

Ipak, Chicago je s nešto nižom postavom uspio da dođe do preokreta, te su trojkom Kirka Hinricha u posljednji period ušli sa tri poena prednosti, 77:74.

Zanimljivu završnicu su odigrali Bullsi i Nuggetsi. Imao je domaći tim konstantnu prednost, ali je Denver konstantno prijetio. Ipak, snage za preokret nisu imali, te su Bullsi slavili pobjedu.

Sjajan je Jusuf Nurkić bio i večeras. Došao je do double-double učinka (10 poena i 10 skokova), ali vrijedi izdvojiti posebno njegovu igru u odbrani. 

Kod Denvera je Wilson Chandler ubacio 20 poena, Ty Lawson je dodao 20, a Kenneth Faried 18 poena i 19 skokova.

Chicago je do pobjede vodio Jimmy Butler sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije