Double-double Nurkića u porazu Denvera

Detroit upisao siguran trijumf

Double-double Nurkića u porazu Denvera

Endin Čaušević

Košarkaši Denver Nuggetsa poraženi su na gostujućem parketu protiv Detroit Pistonsa sa 103:86.

Denver je sinoć upisao svoj drugi poraz u novoj NBA sezoni, dok je za Detroit ovo bila četvrta pobjeda. Domaći košakaš su bolje otvorili meč, te su prvu četvrtinu riješili u svoju korist sa 29:12. U drugoj dionici Denver je bolje zaigrao, te je uspio smanjiti zaostatak na sedam poena.

Ipak, u drugom poluvremenu gostujući košarkaši nisu uspjeli rezultatski da se izjednače s Detroitom koji je čuvao prednost. U četvrtoj dionici sve je bilo jasno, a na kraju je Detroit slavio sa 103:86.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić ponovo je bio jedan od najboljih u ekipi Denvera. Nurkić je na parketu proveo nešto manje od 24 minute, te je upisao double-double učinak. Bh. centar je ubacio deset poena, te je dodao 12 skokova.

Najefikasniji u ekipi Detroita bio je Andre Drummond sa 19 poena, dok su Morris i Leuer dodali po 15. u ekipi Denvera istakao se Wilson Chandler koji je ubacio 21 poen.

NBA liga:

Detroit Pistons - Denver Nuggets 103:86


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti