Dragić predvodio Heat do pobjede

Miami bolji od Hornetsa

Dragić predvodio Heat do pobjede

D. Rakanović

Košarkaši Miami Heata na krilima Slovenca Gorana Dragića porazili su na gostovanju Charlotte Hornetse sa 112:99. 

Utakmica je prelomljena u trećem periodu igre koju je Miami dobio sa 34:22 i stekao dvocifrenu prednost koju nije ispuštao do kraja utakmice.

Ovo je bio važan trijumf Heata u borbi za doigravanje na Istoku, trenutno su na osmoj poziciji sa omjerom 38-40, a isti omjer ima i devetoplasirana ekipa Indiane.  

Dragić je predvodio Miami do pobjede postigavši 33 poena, uz četiri asistencije. Pratio ga je James Johnson sa 26 poena, a Josh Richardson je dodao 19. Hassan Whiteside je imao double-double učinka sa 13 poena i 20 skokova.

Hornetse je predvodio Francuz Nicolas Batum sa 24 poena i sedam asistencija. Kemba Walker je ubacio 18, a Marvin Williams 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi