Drama svih drama: Partizan nakon produžetka slavio protiv Crvene Zvezde
Foto: ABA liga

Nova titula za košarkaše Partizana

Drama svih drama: Partizan nakon produžetka slavio protiv Crvene Zvezde

E. Dindić

U velikom finalu Kupa Radivoja Koraća svoj susret su odigrali veliki rivali Crvena Zvezda i Partizan. Izabranici Andree Trinchierija nakon velike drame upisali su pobjedu rezultatom 85:84. 

Prvi period gledali smo veoma neefikasnu košarku, gdje se u takvom razvoju situacije bolje snalaze košarkaši Partizana te imaju prednost od 19:13, nakon prvih 10 minuta igre.

Drugi period nešto bolja igra Crvene Zvezde koja ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 18:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 34:31 u korist Partizana.

Nastavak susreta prolazi u igri koš za koš, pa tako treći period završen je rezultatom 18:18. Nakon 30 minuta košarke rezultat je glasio 52:49 u korist izabranika Andree Trinchierija.

Četvrti period rovovska bitka velikih rivala za svaki koš, gdje ni jedna ekipa ne uspjeva da napravi osjetniju razliku. Ovaj period izabranici Dragana Šakote riješavaju u svoju korist 29:26. Nakon  40 minuta igre rezultat je glasio 78:78, te se otišlo u dodatnih pet minuta.  

Produžetak je donio bolju igru Partizana, gdje  nakon nevjerovatne završnice izabranici Andree Trinchierija slave veliku pobjedu rezultatom 85:84.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio  je Marcus Paige sa 21 poenom, Ognjen Jaramaz je postigao 19, dok je Rade Zagorac susret završio sa 11 poena.

Kod Crvene Zvezde Lorenzo Brown je ubacio 17 dok je Dejan Davidovac susret završio sa 16  poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi