Partizan teže od očekivanog u polufinalu Kupa Radivoja Koraća
Partizan se mučio više od očekivanog (foto: Starsport)

Borac odigrao odličnu utakmicu

Partizan teže od očekivanog u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši beogradskog Partizana posljednji su polufinalisti Kupa Radivoja Koraća. Oni su večeras u Nišu teže od očekivanog savladali Borac iz Čačka rezultatom 87:79. 

Branilac trofeja srbijanskog Kupa večeras se morao oznojiti više nego je planirao da bi eliminirao motiviranu i odličnu ekipu čačanskog Borca i plasirati se u polufinale ovog takmičenja.

Favorizirani tim iz Beograda u posljednjim trenutcima doslovce je strepio jer je tim iz Čačka utakmicu uspio uvesti u dramu prišavši u posljednjoj minuti susreta na samo jedan posjed zaostatka. 

Sjajne šuterske dionice Gavrilovića i Čarapića dovele su do neočekivane drame u dvorani Čair u Nišu a pri spomenutih +3 za Partizan loptu je uzeo Thomas i s 4 vezana poena riješio dilemu i odlučio putnika u polufinale. Zagorac sa 16 poena bio je najefikasniji kod Partizana, Janković je ubacio 14, a Walden 13 poena. Kod Borca je dvojac Đoković - Jones ubacio svaki po 18 poena.  Partizan u polufinalu ide na FMP koji je ranije izbacio ekipu Dynamica. Drugi polufinalni par čine Crvena Zvezda i Mega Bemax. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti