Drama u Istanbulu pripala Moskovljanima

CSKA do pobjede nakon produžetka

Drama u Istanbulu pripala Moskovljanima

Fenerbahce i CSKA odigrali su večeras u Istanbulu izuzetno zanimljivu utakmicu iz koje je kao pobjednik izašao moskovski tim. Nakon što je regularnih 40 minuta okončano rezultatom 74:74, više uspjeha u produžetku imao je CSKA koji je na kraju trijumfovao sa 84:81.

Mnogo bolje su meč otvorili gosti koji sredinom prve dionice dolaze do +8. Fenerbahce je do kraja izuzetno efikasne prve četvrtine uspio smanjiti rezultat na 28:25 ponajviše zahvaljujući Goudelocku koji je briljirao. Druga dionica donosi neizvjesnu ali nešto manje efikasnu igru pa se na na odmor odlazi s rezultatom 45:42 za CSKA.

Egal se nastavlja i u nastavku susreta koji nakon nekoliko dobrih serija sa obje strane odlazi u produžetak. Weems je pogodio za 74:74 20-tak sekundi prije kraja meča, da bi trojku za pobjedu Fenera u posljednjoj sekundi promašio Bjelica.

U produžetku se bolje snašao ruski šampion koji je na koncu slavio sa 84:81.

Goudelock je odigrao vrlo dobru utakmicu za Fenerbahce i ubacio je 19 poena, a ništa lošiji nije bio ni Bogdan Bogdanović koji je meč okončao sa 16 poena. CSKA su do pobjede vodili Weems i Hines sa 13 poena, kao i Teodosić koji je pogodio neke vrlo bitne poene za svoj tim a na kraju je imao 12 poena i 6 asistencija.

CSKA je tako pobjedom ušla u TOP 16 fazu i prednjači u grupi F, gdje se nalaze još Olympiakos, Armani Milano, Laboral Kutxa, Unicaja, Efes i Nižni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, Grupa F:

Fenerbahce - CSKA 81:84 (74:74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.