Drama u Kaknju: Trojka Latifagića za pobjedu Slobode

Liga 10

Drama u Kaknju: Trojka Latifagića za pobjedu Slobode

Midhat Šljivak

Košarkaši tuzlanske Slobode pobijedili su kao gosti Kakanj 76:75 u zaostalom susretu 8. kola Lige 10 košarkaškog prvenstv BiH.

Dosta uzbudljiv meč viđen je u Kaknju, a na kraju je trojka Enesa Latifagića odlučila pobjednika.

Oba tima su imala svoje periode igre u kojima su bili bolji, ali na kraju su Tuzlaci uspjeli da dođu do pobjede.

Gosti su nakon prvog poluvremena imali poen prednosti (39:38), da bi odličnom igrom u trećoj četvrtini stekli sjajnih plus 11 na ulasku u posljednju četvrtinu (50:39).

Međutim, Kakanj se nije predavao. Uspjeli su okrenuti meč, poveli su sa 75:73 poenima Zimića, ali je zatim Latifagić pogodio trojku za pobjedu Slobode.

Goste je do pobjede vodio Nedžad Muratović sa 18 poena i 12 skokova, dok je kod Kaknja Palavra ubacio 19.

Liga 10, 8. kolo:

Kakanj - Sloboda 75:76

KAKANJ: Dedić 4, Vranješ 5, Tomić, Muflizović 11, Merdanović 3, Čurevac 5, Đozić, Dželmo 8, Palavra 19, Svilar 6, Zimić 14, Smajlović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SLOBODA: Pilavdžić, Hasandić 6, Hrnčić 8, Rikalo, Brown 14, Latifagić 13, Đumić 8, Čerkezović 4, Muratović 18, Petrov, Omerović, Ahmedović 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi